Terug naar nieuwsoverzicht

Drie goede redenen voor een back-up


AVM Content

Het is altijd goed om een reservekopie te hebben van alle belangrijke FRITZ!Box-instellingen – en zeker niet alleen voor het geval dat. Met een back-up kun je de instellingen van de FRITZ!Box ook snel herstellen of deze eenvoudig overdragen naar een ander apparaat. In dit artikel geven we je drie goede redenen, waarom een back-up zinvol is.

1. Nieuw apparaat

Wanneer je van aanbieder wisselt of overstapt naar de nieuwste FRITZ!Box. Alle actuele FRITZ!Box-modellen ondersteunen de mogelijkheid om een back-up te maken van de instellingen. Dit bespaart tijd, omdat het instellen tot een minimum wordt beperkt. Even een back-up maken van de instellingen van de oude FRITZ!Box, kopie op de nieuwe installeren en weer lekker verder internetten.

2. Defecte hardware

Hardware raakt weliswaar zelden defect, maar het kan toch gebeuren, bijvoorbeeld door blikseminslag. Alle FRITZ!Box-modellen zijn daarom uitgerust met een ingebouwde overspanningsbeveiliging, waardoor ze in principe zijn beschermd. Toch kan bliksemschade niet volledig worden uitgesloten en daarom adviseren we regelmatig een back-up te maken. Handige tips om de FRITZ!Box en andere apparaten tegen bliksemschade te beschermen, vind je in dit artikel.

3. FRITZ!OS-update en meer

Wil je FRITZ!OS op je FRITZ!-apparaten bijwerken of FRITZ! Lab testen? Maak dan eerst een back-up. Mocht er iets misgaan dan kun je de eerdere instellingen met een paar klikken herstellen en gewoon weer verder internetten.

Back-up maken en installeren

Een back-up maken en de instellingen importeren, doe je heel eenvoudig met de herstelfunctie in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box. Het back-upbestand bevat bijvoorbeeld de toegangsgegevens voor het internet, instellingen voor Wi-Fi en smarthome, maar ook telefoniegegevens en telefoonboeken. Je kunt daarbij kiezen of je alle of alleen bepaalde instellingen wilt herstellen.

Meld je aan bij de gebruikersinterface van je FRITZ!Box en navigeer naar “Systeem > Back-up” om een back-up te maken. Volg daarna gewoon de aanwijzingen op het beeldscherm. Bewaar het wachtwoord zorgvuldig! Het back-upbestand kan alleen na het invoeren van het wachtwoord worden gebruikt.

De FRITZ!Box biedt ook de mogelijkheid om automatisch een back-up te laten maken. Dankzij de push-service worden de instellingen bij het laden van de fabrieksinstellingen of bij een FRITZ!OS-update automatisch naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd. In de Knowledge Base vind je uitgebreide instructies.

Een back-up van de back-up

Het back-upbestand van je FRITZ!Box en ook alle andere back-ups kun je dankzij FRITZ!NAS ook nog eens centraal opslaan, waarna ze toegankelijk zijn voor alle netwerkapparaten. Als er dan iets mis gaat, ben je minder afhankelijk en heb je nog een extra back-upbestand. Raadpleeg onze Vraagbaak voor meer informatie over het instellen en gebruiken van de NAS-functie van je FRITZ!Box.