Terug naar nieuwsoverzicht

Mixtus Belgium komt met Glasvezel

“Alle woningen en bedrijven in Belgie aansluiten op glasvezel, dat is onze uitdaging!”

Glasvezel biedt ruimte aan vooruitgang. Nu en in de toekomst. Belgie is klaar voor glasvezel. En wij hebben de ambitie om wijk voor wijk aan te sluiten.
Mixtus begint derde kwartaal 2019 met stapsgewijze uitrol in Antwerpen, Brussel, Gent, en Roeselare. Het doel is om alle dichtbevolkte stedelijke gebieden volledig aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit razendsnel. Signalen zoals tv, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie.

Wat kunt u in de praktijk met glasvezel?

Over het glasvezel kunt u (net als over VDSL en koperkabel) internet, telefonie en televisie afnemen. Met glasvezel kunnen hogere internetsnelheden worden behaald dan met welk ander netwerk dan ook. In Belgie op dit moment tot wel 1 Gbps. En dan hebben technici de maximale snelheid over glasvezel nog niet eens kunnen achterhalen. Ook uniek: alleen bij glasvezel heb je mogelijkheid om voor pakketten te kiezen waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de hoge downloadsnelheid. Er is sprake van een symmetrische verbinding.

Wilt u op de hoogte blijven? of heeft u al interesse in glasvezel?  neem dan telefonisch contact met ons op via 014 97 55 70 of per e-mail via mixtus@mixtus.be