Terug naar nieuwsoverzicht

Mesh Wi-Fi: daar zit muziek in


AVM Content

Hoor je dat ook? In je thuisnetwerk spelen een flink aantal apparaten dat het een lieve lust is, maar er is er maar één die de toon aangeeft: je FRITZ!Box. Als dirigent laat hij de signalen van alle Wi-Fi-apparaten harmonieus samensmelten. Luister zelf maar eens naar het Mesh-concert en ontdek de voordelen van Mesh met FRITZ!. 

Daar zit muziek in

Tijdens het Mesh-concert speelt elke Wi-Fi-client zijn eigen instrument. De FRITZ!Box is de orkestleider die ervoor zorgt dat de bandbreedte optimaal wordt verdeeld tussen alle apparaten.

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in het Mesh-netwerk?

Als je overdag thuis werkt, moeten VPN en videoconferenties feilloos werken. In het weekend wordt er gevideobeld met de familie. Bezoek moet overal in huis snel en eenvoudig via de toegang voor gasten op het internet kunnen. Tegelijkertijd loopt er muziek via de Wi-Fi-speakers en kijken jullie samen vakantiefoto‘s.

‘s Avonds wordt je lievelingsfilm in 4K naar de tv gestreamd, terwijl iemand anders op de tablet naar een populaire serie kijkt. Eerst op de bank, daarna nog een aflevering in bed. Bovendien moet de nieuwste actiongame nog worden gedownload.

FRITZ!Box dirigeert je Mesh

De genoemde toepassingen stellen verschillende eisen aan de Wi-Fi-verbinding. Je FRITZ!Box heeft alles onder controle en dirigeert alle apparaten zo dat ze steeds optimaal met het thuisnetwerk zijn verbonden.

Het toverwoord is Mesh: alle Wi-Fi-toegangspunten werken samen en vormen één gemeenschappelijk netwerk. Ze wisselen instellingen uit en zorgen ervoor dat alle apparaten van de meest ideale verbinding profiteren. Als een smartphone bijvoorbeeld een minimum aan bandbreedte gebruikt, kan deze worden overgeschakeld naar de 2,4GHz-band die een groter bereik heeft. Zo komt er ruimte vrij voor een laptop die veel bandbreedte nodig heeft. Als je met je tablet door het huis loopt, ben je misschien dichter in de buurt van een andere Mesh Repeater met een beter signaal.

De voordelen van Mesh op een rijtje

Het maakt niet uit wat er allemaal in het Mesh-netwerk gebeurt, je FRITZ!Box heeft het overzicht en optimaliseert de verbinding voor een perfect klinkend Mesh-concert. Mesh is de perfecte aanvulling op je Wi-Fi-netwerk en dit zijn de redenen waarom:

  1. Altijd het beste Wi-Fi-signaal dankzij band steering en access point steering.
  2. De FRITZ!Box weet altijd wat de belasting van het netwerk is en hoe je thuisnetwerk daar optimaal op inspeelt.
  3. Als de FRITZ!-apparaten eenmaal in het Mesh-netwerk zijn geïntegreerd, worden de verbindingen automatisch geoptimaliseerd.

Perfecte medespelers in het Mesh-netwerk zijn de FRITZ!RepeaterFRITZ!Powerline-adapters of een tweede FRITZ!Box als Mesh Repeater. Met een druk op de knop integreer je een nieuw FRITZ!-apparaat in het Mesh-netwerk en worden alle instellingen automatisch overgenomen.